Chec de post cu mere

Ingrediente:

  • 350 ml apă minerală
  • 250gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat sau esența de vanilie
  • coaja rasă de la o portocală +zeama din portocală
  • 1/2 kg mere tăiate felii cu grosimea de 3-4 mm
  • scorțișoară

Mod de preparare:

Într-un recipient se pun: apa, uleiul, zahărul, coaja și zeama de portocală, scorțișoara, esența de vanilie și se amestecă până ce se topește zahărul. Se adaugă făina și praful de copt, se amestecă obținându-se un aluat cu consistența unei smântâni groase.

Se toarnă compoziția într-o tavă de chec iar feliile de mere se așează în aluat în poziție verticală. Se dă la cuptor la 180 grade celsius timp de 45 minute sau până trece testul scobitorii.

Pentru cuptoarele electrice se folosește programul care dă căldură si de sus, și de jos, fără ventilație.

Poftă bună